Running Scared

Sen Zach först träffade Lexi har han vetat att Lexi är den kvinna som genom att bära hans lucretia* kan rädda honom från att dö. Men först måste han hitta henne igen. Trots att han lyckats märka henne med en magisk spårningsfunktion lyckas hon hålla sig undan.

Vad Zach inte vet är att Lexi är uppfostrad på rymmen. Hennes mamma var ständigt på flykt undan de onda Sentinels och synestryn, deras monster till husdjur. Lexi tror sig veta allt om Sentinels och hur de tömmer människor på blod för att sedan ge kroppen till monstren. Hur de kan trollbinda sina offer. Nu när Helen, Lexis bästa vän (från första boken Burning alive) är kidnappad av Sentinels, är Lexis mål att frita henne. För att lyckas med det har Lexi kontaktat sina gamla kontakter Försvararna. Försvararna är fanatiker med enda uppgift i livet, att fullständigt utplåna Sentinels.

När Zach får ett samtal från Lexi att hon är i fara, släpper han allt och ger sig av för att rädda henne. Han är hoppfull om att han, nu när de äntligen är ensamma, ska lyckas övertyga Lexi om att bära hans lucretia så att han får utlopp för all den lagrade energi som håller på att döda honom. Lexi, å sin sida, har helt andra planer, både för Zach och för hela hans ras.
Världen i Running Scared är fantastisk. Det är här och nu fast ändå inte. Jag har sådant medlidande för Sentinels att jag om jag kunde skulle jag ta mig dit och göra allt för att underlätta deras värld. Alla är inte nobla eller helt igenom goda men det ger bara djup till personerna. Zach är helt såld på Lexi. Han har en djup empati och stort tålamod med hennes bigotteri. Tillslut gör Lexi en helomvändning som faktiskt är trovärdig.

Dock tycker jag att Lexi är en smula korkad emellanåt. Jag blir lite för ofta irriterad på henne. Och Zach borde bli mer förbannad och inte bara ha ett Jesuskomplex och förlåta hela tiden. Del 4 i serien kommer att handla om Maddoc och Nika och jag kan knappt bärga mig i väntan på den boken!

Maria, augusti 2010

*(ett halsband som kanaliserar den energi mannen samlar på sig till kvinnan så att hon kan använda sin magi)

Betyg

4

Författare

Shannon K Butcher

Bokserie

Sentinel Wars