Spell of the Highlander

Jag hade aldrig läst någon romance innan jag på en flygplats hittade Spell of the Highlander. Eftersom jag reste ensam och är ganska flygrädd ville jag ha något lättläst som jag kunde koncentrera mig på. Omslagsbilden med en snygg karl som håller om en naken tjej liggandes på en kilt bådade gott. När jag sedan började läsa var jag fast från första kapitlet.

Jessi St. James är en arkeologistudent som även hjälper sin lärare som assistent. Hon jobbar hårt för att klara sin examen och för att få börja jobba med sin dröm som arkeolog. Hennes specialområde är allt keltiskt och skotskt. Så när hon, för att hjälpa sin lärare, tar emot ett stort paket och upptäcker en keltisk spegel får hon gåshud av lycka. Dock är det fler som söker efter spegeln som är en av fem mörka artefakter vilka ger sin ägare magiska krafter.

När Cian McKeltar kommer in i historien blir boken ännu roligare. Han härstammar från en gammal Druidsläkt och har av olika anledningar blivit tillfångatagen i en spegel och blir nu räddad av Jessi. Cian föddes på 500-talet i Skottland och beter sig därefter. Styv i korken som få och van att få som han vill men Jessi låter sig inte sättas på trots att hon är oerhört dragen till Cian.

”…it was the same towering, gorgeous, muscle-ripped man from her Friday-night fantasy, his long dark hair a tangle of dozens of braids bound with gold, silver and copper beads, falling halfway down his back. His bare, oh-so-beautiful, velvet-skinned back.”

Det är en underbar blandning av stort (deras flykt undan spegelns forne ägare) och smått (deras växande förståelse och intresse för varandra). Dessutom beskriver Karen Marie Moning ett vackert Skottland.
Och trots att man vet att historien kommer att sluta lyckligt känner jag för personerna. Jag våndas och gläds med Jessi och Cian. När de till slut vågar erkänna sina känslor och sina lustar för varandra blir man varm i hjärtat.

Det var inte helt lätt att sitta på ett plan och läsa vissa av de ganska heta scenerna utan blossande kinder. Men flygrädslan, den försvann.
Jag köpte historien rakt av trots att det är sexiga highlanders, druider, tidsresor och älvor med i bilden. När jag sedan upptäckte att Spell of the Highlander är en del i en serie kunde ingen vara lyckligare.

Maria, januari 2009

Betyg

5

ISBN

9780440240976

Förlag

Bantam Doubleday Dell

Utgivnningsår

2006

Författare

Karen Marie Moning

Bokserie

Highlander