Walk on the Wilde side

Kitty är inte som andra. När hon voltar med sin bil och kläms fast i vraket börjar hennes värld förändras. Plötsligt har hon vassa klor att skära av säkerhetsbältet med. Men när hon ska hjälpa sin mamma ur bilen har hon inga händer. När de väl var i säkerhet satte hon sig på hasorna och försökte förstå vad som hänt.
Kittys mamma hade en kort och intensiv affär med en karismatisk man och det hade resulterat i en graviditet. Mannen, Martin Lowe, lämnade stan och hördes aldrig av igen. Vad Kittys mamma inte visste var att Martin var shapeshifter och hans andra natur var ett lejon.

Så det var till ett lejon Kitty förvandlades när hon fick panik i bilvraket. Efter många om och men har nu Kitty fått kontakt med sin biologiske far och är på väg till Las Vegas för att träffa honom.
Max Stuart vet inte vad han väntar sig av Martin Lowes återfunna halvblodsdotter. Det enda han vet är att Martin Lowe, mannen som gav honom en plats i sin flock och som alltid trott på honom, är döende och hans högsta önskan är att få träffa sin dotter. Därför sitter Max på flygplatsen och väntar.
Plötsligt hör han ett skrik från toaletten, springer dit och ser en förvånad lejoninna sitta hukande under handfaten.

Historien om Max och Kitty är del 5 i Christine Warrens serie om De Andra. Tidigare böcker har kretsat kring varulvsklanen Silverbacks i New York men denna handlar om var-lejon i Las Vegas.
Jag tycker det är kul att läsa om var-djur, intressant att se hur författaren inkorporerar djurens karakteristika. Den här gången handlar det som sagt om lejon. Det är inte så mycket flockmentalitet, däremot en del om samspelet mellan hane och hona. Nu är jag ingen expert på lejonbeteende men boken känns riktig för mig. Jag ser framför mig hur de agerar med varandra i lejonform.
Boken tar också upp utomäktenskapliga barn och hur övrig familj reagerar på det. Kombinera sedan mänsklig girighet med lejonens aggressivitet och du har en ganska spännande intrig.

Maria, juli 2010