Witch Heart

På flykt undan två demoner ger hon sig ut på en resa där hon möter både sin bakgrund och sin framtid.

Claire har blivit utslängd från demonvärlden Eudae efter en attack. Ensam på Jorden försöker hon hitta Thomas Monahan och hans sammanslutning av häxor för att få hjälp. Mot sin vilja bär hon på ett magiskt vapen och de två demoner som jagar henne gör allt för att få tag på vapnet.
När hon jagas genom staden får polisen syn på henne och när de hör hennes osammanhängande prat om demoner och häxor, tror de hon är galen och spärrar in henne på ett mentalsjukhus. Med sina sista krafter skickar hon en bön om hjälp. Thomas lufthäxor hör henne och iscensätter ett fritagningsförsök.

Den första som kommer till Claire är Adam Tyrell. En eld-häxa känd för sin lättsamma attityd och sina många kvinnoaffärer. Det ställer till förtroendeproblem för Thomas som vill skydda Claire men under de rådande förhållandena är han och Theo de bästa kandidaterna att skydda Claire. För att komma undan demonerna ger sig trion iväg till ett skyddat hus där de gör upp en plan för hanteringen av demonproblemet och för att Claire ska lära sig mer om det magiska vapen hon bär på.

I del tre av Anya Basts serie om Elementarhäxor får vi en djupare kunskap om mytologin kring häxor och demoner. Om hur strukturen mellan demonerna fungerar och hur Claire hamnade på Eudae.
Adam Tyrell växer som person under historiens gång. Från en lättsam, frivol man till en man med djupa känslomässiga ärr, som i alla fall jag känner för. Det är kul hur Claire och Adam nästan byter roller. Från början var hon djup och misstänksam och han lättsam och ytlig men det ändras långsamt. Och det är sånt här som gör att jag gillar Anya Bast sätt att skriva.
Det är sällan exakt som man tror. Sen är det ju inte helt fel med lite sex heller.

Maria, september 2009

Betyg

4

ISBN

9780425225530

Förlag

Berkley Sensation

Utgivningsår

2009

Författare

Anya Bast

Bokserie

Elemental Witches