5 kusliga böcker

Snart är vi inne i oktober med allt vad det innebär av spökerier och stormar. Varför inte läsa en spännande bok som drar åt det kusliga hållet?

Här kommer några förslag:

Cold Fingers
Amy Spector

Cold Fingers är en historia om psykisk ohälsa, om död och tankar på självmord. Det kunde ha varit en dyster historia då det är en gotisk novell med alla gotiska ingredienser på plats. Det gamla huset, labyrinterna, den slingrande vägen, de konstiga släktingarna, den långsamma nedstigningen i galenskap….

Men det är det inte. Det är en lättsam, ofta rolig historia om två män i 30-årsåldern som blir förälskade i varandra. En, minst sagt, annorlunda kärlek. Vad gör man inte för den man älskar?

Mexican Gotic
Silvia Moreno-Garcia

Genom Noemís ögon dras vi djupare in i den dunkla värld som är High Place. Familjen styrs av Howard Doyle, en uråldrig svårt sjuk patriark. Något jag gillar med Noemí är att hon faller utanför stereotypen för gotisk hjältinna. Trots att Noemí blir fascinerad, ja nästan förförd, av stämningen i huset vet hon sitt värde och blir inte kuvad av stämningen.

 

Servitrisen
Stina Roxlund

Lotten och Rasmus har bestämt sig för att förnya sina äktenskapslöften. Nu ska de gå vidare efter Rasmus otrohet. Lottens mamma har ärvt en gammal herrgård och de bestämmer sig för att ha festen där. Allt är noggrant planerat men huset har ett eget liv. Lotten och bästa vännen Carin ser personal de inte känner igen, hör ljud de inte kan härleda och går vilse i de förvirrande korridorerna. Har du någonsin läst en bok inom den gotiska genren vet du precis vad jag pratar om. För Servitrisen är en klockren gotisk roman!

Nattväkten
Ramona Ivener

Trots att krim noir inte är min favoritgenre blev jag nyfiken på Ramona Iveners bok Nattväkten. När jag väl läste boken blev jag överraskad. Jo, den ligger helt i linje med scandi crime med sina grubblande huvudpersoner och utstuderade mord men döm om min förvåning när även mitt romance-hjärta får sitt.

The Vanishing
Jayne Ann Krentz

För 40 år sedan skedde en olycka invånarna i staden Fogg Lake kallar ”Incidenten”. Ett vetenskapligt experiment som gick fel och fick oanade konsekvenser. Alla fick paranormala förmågor av olika slag. Catalina Lark och Olivia Dayton driver en privatspaningsbyrå sedan de flyttat från Fogg Lake. Som unga bevittnade de ett mord och var tvungna att ta skydd djupt inne i en grotta vilket svetsat dem samman. De använder nu sina förmågor till att lösa sina fall men det är inget de annonserar utåt.

Maria, september 2022

Bokprat om feelgood och annan genrelitteratur

14 september 2022

Ellens val – starka kvinnor i 1900-talets början

14 september 2022

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.