Conspiracy Game

Kan Brionys empati lugna Jacks våldsamma natur?

För att försöka förbättra latenta förmågor som telepati eller extraordinär lukt och smak började Dr Whitley experimentera med mycket små barn. Med fördel flickor han köpte från barnhem. När regeringen kommer honom på spåren, adopterade han ut flickorna men fortsatte sina experiment i hemlighet. Nu på tränade soldater.
Men Dr Whitley har en större plan. Han vill skapa en supersoldat värdig namnet, så hans mål är att få avkomma efter sina båda experimentgrupper. Barn han naturligtvis vill ha hand om och träna.

Jack Norton lyckas rymma från ett rebellfäste utanför Kinshasa. Han blir skjuten men lyckas komma undan. När hans kropp är på väg att ge upp, kommer en kvinna och hjälper honom. När Jack känner en doft av Briony han är förlorad. Han vill ha henne trots att han vet att han är känslomässigt död. Att hans uppväxt och träning aldrig kommer att tillåta honom känna naturliga känslor för henne.

Jack och Briony är ofta tvungna att hålla sig gömda i denna bok och därför är berättelsen är inte så full av explosioner och biljakter som några av de tidigare i serien. Och det känns riktigt bra. Vi får en djup insikt i både Jack och Briony, deras hemliga rädslor och förhoppningar. Men ibland blir jag riktigt irriterad över hur Briony hanterar vissa saker och att hon tar en evighet att förstå. Människan ska vara intelligent, för tusan!
Det är egentligen den övergripande historien om Dr Whitley och hans experiment som gör att jag fortsätter att läsa GhostWalker-serien, där Conspiracy Game är nummer fyra. Men det hindrar ju inte att det är het kärlek och ganska mycket spänning i varje bok.

Maria, november 2009

Betyg

4

Författare

Christine Feehan

Bokserie

GhostWalker