Dark Gold

Är Aidan ett mirakel eller ett monster? Är Aidan Alex frälsare eller lockar han henne till synd?

Alexandria Houton är synsk. Ibland förnimmer hon händelser innan de sker. Så hon blir inte förvånad den dagen då hon under en anställningsintervju på en restaurang plötsligt vet att något ondskefullt rör sig utanför. När hon springer ut ser hon en man som lockar till sig tre vackra kvinnor, hur han biter dem i halsen och hur de faller ihop vid hans fötter. Alexandria kan inte tro sina ögon. Alexandria blir tillfångatagen av vampyren som, mot hennes vila, påbörjar hennes förvandling till en mörkrets varelse. Dock ser hon en man med gyllene ögon i sina syner och vet att han kommer rädda henne.

Aidan Savage är domare och bödel för sitt folk, Karpaterna, och har länge jagat vampyren han nu äntligen hittat. Aidan blir förvånad när han ser en kvinna tillfångatagen och tror att vampyren har förvandlat henne. Men Aidan upptäcker att han ser världen i färg och förstår då att Alexandria är hans livspartner.

Tredje boken om Karpaterna är nästan lika bra som de två tidigare. Men en sak irriterar mig en smula. Varför är Alexandria så gnällig? Hon känner instinktivt att Aidan inte är ond men är ändå jätterädd för honom. Aidan förklarar om och om igen vad en livspartner betyder för Karpaterna men Alexandria håller envist kvar vid att hon kan göra som hon vill utan hänsyn till honom. Och när slutuppgörelsen kommer, hur kan hon tro att hon skulle kunna vara till någon hjälp i själva fighten?
Alexandras gnällighet drar nedbetyget en smula. Författaren har i serien skapat en mörkt sensuell och övernaturligt vacker värld. Aidan är en toppenkaraktär. Värsta alfahannen (som alla Karpatiska män) men med humor och stor medmänsklighet.

Maria, oktober 2009

Betyg

4

Författare

Christine Feehan

Bokserie

Dark