Kiss me Deadly

Vampyrer är så populära att Harlequin förlag har skapat en helt egen serie bara för olika historier med vampyrer, Nocturne heter den följdriktigt.

I Kiss me deadly är häxor och vampyrer dödliga fiender, en intressant vändning på den gängse vampyrmyten.
En häxa, Ravin Crosse, gör en kärleksdryck på beställning åt en demon men en vampyrdoktor, Nikolaus Drake, dricker den av misstag och blir fullständigt hals över huvud förälskad i häxan.
Man får följa Ravin och Nikolaus öden under några veckor. Först när han är påverkad av drycken och sedan när han hittar tillbaka till kärleken efter det att drycken slutat verka. Under tiden händer allt du kan tänka dig. Det är klan-krigande varulvar, onda vampyrer som krigar med goda vampyrer, djävulen som håller koll efter själar, bara för att nämna lite av vad som händer. Och jo, det är sex också. Ravin och Nikolaus är som nyvakna kaniner men det är inte särskilt intressant beskrivet så de scenerna glöms snart bort.

Kunde ha blivit en rolig bok om den varit någorlunda bra skriven men, tyvärr, det är den inte. Texten är full av stavfel och syftningsfel vilket gör det trögt att läsa. Historien är väldigt rörig, man bryr sig inte ett skvatt om karaktärerna och birollerna är så svaga att man knappt kommer ihåg dom fem minuter efter man läst klart boken.
Dessutom kan man undra vem målgruppen är när ordförklaringen i slutet av boken måste förklara ord som odödlighet och adrenalin.

Maria, mars 2009

Betyg

1

Författare

Michele Hauf