Soul of a Highlander

Sedan Mairi MacKiernan var tvungen att lämna sin tid (1200-talet) har hon känt sig rotlös. Hon hör inte hemma vare sig i dåtid eller i nutid. Genom sina historiska studier har hon upptäckt en släkting som råkar illa ut och dör. Allt hon tänker på nu är hur hon skall kunna komma tillbaka till 1200-talet för att kunna rädda Marsali Rose från sitt öde.
För att kunna göra det måste hon få tillgång till sina magiska krafter som hennes urfader Fae prinsen Pol förnekat henne och alla andra kvinnliga släktingar födda av en son till Pol. Hans magi flödar endast i döttrar till döttrar till honom.

Ramos Navarro är Nuadian (mörk Fae) och har avsagt sig släktskapet med sin far som utnyttjade honom för sina själviska intressen. Nu utbildas Ramos till Väktare för att förhindra att Nuadianerna invaderar den mänskliga världen.
När Mairi inte kommer tillbaka till nutiden vid utsatt tid skickas Ramos för att skydda henne och se till att hon kommer tillbaka i samma skick som hon for.
Vad ingen hade räknat med var Marsali Roses egen vilja som försätter henne och Mairi i vådligt farliga situationer. Och vare sig Mairi eller Ramos hade räknat med kemin dem emellan. Särskilt Mairi blir förbryllad. Enligt en profetia inom hennes familj finns det endast en själsfrände till varje MacKiernan och då Mairi inte befinner sig i sin tid kan Ramos inte vara hennes själsfrände.

Historien är välskriven och söt. Skurkarna är egentligen inte så elaka och de goda är väldigt goda så det blir lite ljummet. Historien blir också lite rörig med personer som haft sina egna berättelser i tidigare böcker dyker upp igen.
Jag valde boken för att jag är ett stort fan till Karen Marie Moning och särskilt hennes Highlanderserie. Men där det är superkul och det hettar till ordentligt mellan hjälte/hjältinna i KMM:s böcker är det mer snällt och svalt hos Melissa Mayhue.
Men det är ändå en fröjd att läsa om starka hjältinnor, välbyggda Highlanders och Fae-magi.

Maria juli 2010