Twilight Illusions

Shannon är på jakt efter sin bäste väns mördare. Spåren har lett henne till den store magikern Damien. Hans magishow går för utsålda hus och hans scenpersona av vampyr är väldigt trovärdig. Damien är känd för att leva upp till sin myt så till den milda grad att han aldrig visar sig i dagsljus. Shannon har utnyttjat sina kontakter som privatdetektiv och fått reda på hans adress och nu är hon på väg att smyga sig in för att leta bevis på att han är mördaren.

Damien har levt länge. Han har valt att leva i ensamhet sedan hans önskan om odödlighet infriades och att han trots det inte kunde rädda sin bästa vän. Det han lever för nu är publikens kärlek. Så fort han gick ut i publiken den kvällen för att hitta en assistent, kände han hennes existens. Han valde henne nästan mot sin vilja. Han kunde inte motstå frestelsen att få känna hennes närhet. Han känner en dragning till henne han inte känt på många, många hundra år. Men tvivlet finns där, är det här rätt väg att gå?

Twilight Illusions är en paint-by-numbers romantisk historia. De möts, de misstror varandra, den ena inser att kärleken växer mot sin vilja, de blir utsatta för något livshotande, den andre inser att den inte kan leva utan den förste, den första kyssen som förseglar deras eviga kärlek.
Missförstå mig rätt, jag gillar faktiskt boken. Damien och Shannon blir levande personer jag bryr mig om och det blir inte sämre av att Eric från första boken har en ganska viktig roll.
En man sa till mig en gång: en konstnär är någon som får inspiration och gör ett unikt verk. En hantverkare gör vackra saker om och om igen. Maggie Shayne är en hantverkare. Hon skriver snarlika böcker om och om igen men gör det bra.

Maria, november 2010