Blood of the Rose

Bakom en illusion av folklore skapar the Embraced en barriär mellan the Dominion och mänskligheten.
The Embraced är människor som föds till Vampir, de äkta väktarna.

Två som fötts med segerhuva, det som utmärker att en människa är predestinerad att bli Vampir, är Penelope Coddington och Adrian O’Shea.
Penelope har alltid varit dragen till Adrian men alltid blivit tillsagd att hon inte kan vara med honom, en irländsk stallpojke eftersom hon är en högreståndsdam i den engelska societeten.
En dag meddelar Adrian att han skall flytta till det nya landet och hamnar i New York. Han får jobb på ett horhus, the Sugar Jar, som utkastare men märker snart att the Sugar Jar är en täckmantel får något helt annat. De Vampir som äger the Sugar Jar upptäcker Adrians födslorätt och hjälper honom med övergången till Vampir.
Penelope hamnar även hon i New York och till slut på the Sugar Jar där hon träffar Adrian och het sex uppstår.

Jag gillar Anya Bast senare böcker och var därför lite nyfiken på den här, hennes första (vad jag vet).

Men jo man kan se vad som komma skall i Anya Basts författarskap men den här boken är inte särskilt bra. Språket är väldigt enkelt med många upprepningar och ibland hoppar historien så jagär inte riktigt säker på var jag är.
Dessutom retade jag mig på att Adrian blev en ”gammal” Vampir på en vecka när andra tar flera år på sig att få samma visdom.
Demi-Vampir nämns flera gånger men man får inte riktigt klart för sig vad de är för några. Ordet ”sacyr” används men förklaras egentligen inte.
Nej, boken hade behövt en eller annan fördjupning. Nu är det ju första boken i en lång serie så jag ska nog ge mig på en till så småningom.

Blood of the Rose gavs ut 2004 och det verkade inte finnas så mycket pengar över till omslaget. Hade jag inte läst andra böcker av författaren hade jag nog aldrig lagt pengar på den!

Maria, mars 2009

Betyg

2

Författare

Anya Bast

Bokserie

The Embraced