Covet

J R Ward kan verkligen skriva om manlig gemenskap och paranormala varelser så det blir trovärdigt. Serien Fallen Angels handlar om sexiga, läderklädda änglar och demoner. I första boken dyker några personer från den tidigare serien Black Dagger Brotherhood upp men Covet är inte en fortsättning på den serien utan början på något helt nytt.

I kriget mellan änglar och demoner blir människan Jim Heron utsedd av båda sidor att representera dem. Han får i uppgift att hjälpa eller stjälpa sju själar från dödssynderna. Båda sidor har sina metoder att få Jim att gå deras ärenden. Jim Heron är varken ond eller god. När han jobbade för militären befann han sig i en gråzon. Han har levt ett hårt liv men har ett stort hjärta.

Första dödssynden är Girighet.
Vin diPietro lever för sitt företag och att tjäna pengar. Han har allt och är nu i stånd att gifta sig med sin troféhustru. Jims första uppdrag är att antingen få Vin att kunna känna medmänsklighet och kärlek eller fortsätta vara kall och hård.
Marie-Therese är en ensamstående mamma som har hamnat i svårigheter och har som enda val att sälja sin kropp på en klubb. När de träffas inser Vin att det finns andra värden i livet än pengar.

Black Dagger Brotherhood är lysande så jag var skeptisk till om hon verkligen hade ännu en bra serie i sig. Men efter att ha läst några sidor av Covet försvann alla mina farhågor.
Hon spinner en så trovärdig saga att det hela känns självklart trots de övernaturliga inslagen. J R Ward har ett öga för detaljer som gör att jag sugs in i historien och dialogen är verkligen fantastisk.
Covet är inte en ren romance, mer som en spänningsroman blandat med urban fantasy. Vi, läsare, har ett försprång när det gäller den paranormala världen. Vi vet att det finns mer mellan himmel och jord än Jim. Det finns en kärlekshistoria mellan Vin och Marie-Therese (bered dig på heta scener) men boken har många bottnar. Ser fram emot att läsa nästa del i serien.

 

Maria oktober 2009 

Betyg

4

ISBN

9780749955588

Förlag

Piatkus Books

Utgivningsår

2011

Författare

J R Ward

Bokserie

Fallen Angels