Crave

Crave är del två i J R Wards  serie Fallen Angels. Första boken heter Covet och bör läsas innan du ger dig i kast med Crave annars är det nog svårt att hänga med i svängarna.

Hjälten, 26-åriga Isaac Roth en jordbrukarson från Mississippi, blev rekryterad som Black ops tidigt. Han fostras till att döda utan urskiljning men hans samvete kräver att han har en moraliskt godtagbar orsak till varför. Till slut blir det för mycket för Isaac och han vill sluta. Problemet är att enda sättet att komma ur klorna på Black ops är att dö och det är Isaac inte beredd att göra. Därför är han nu på flykt undan sin tidigare chef. För att få ihop pengar är han involverad i olagliga cage fighter. När till slut han fastnar i en polisräd träffar han historiens hjältinna, 32-åriga advokaten Grier Childe.

Grier Childe kommer från en privilegierad miljö vad gäller pengar men med en frånvarande far, en alkoholiserad mor och en knarkande bror var det inte den mest familjära miljön att växa upp i. Vid sidan av sitt ordinarie jobb som advokat jobbar Grier ideellt som offentlig försvarare. Det senaste fallet hon tar sig an verkar vara ett ”vanligt” fall men när hon första gången träffar Isaac inser hon att det är allt annat än vanligt.

Serien Fallen Angels handlar om ett krig mellan himmel och helvete över sju själar. Båda sidor har enats om att en neutral person får i uppgift att försöka vinna själen för just deras sida. Jim Heron är länken i böckerna och introducerades i första boken. Nu får vi veta mer om honom och jag hoppas innerligt att sista boken handlar om hans själ. Han är varken ond eller god utan så där mänskligt gråluddig. Ibland gör han helt fel val, ibland lika rätt.

J R Ward är en grym författare. Historien är rolig, läskig och spännande med fenomenala bipersoner. Fallen Angels lutar åt Urban Fantasy men har tillräckligt mycket romantik för att tillfredsställa en Paranormal Romance-älskare.

Maria, januari 2011

 

Betyg

4

Förlag

Piatkus Books

Utgivningsår

2010

ISBN

9780349400198

Författare

J R Ward

Bokserie

Fallen Angels