Forged by magic

En ö höljd i ett drömskt skimmer. En isjätte till kung som vill erövra hela världen. En halvorc som är tvingad att jaga och utplåna drakmagi samt en alv som gör allt för att bevara öns hemligheter. Låter det rörigt? Var lugn det är det inte.

Forged by Magic är en mysig, okomplicerad kärlekshistoria om Daella som varit fånge hos kungen i många år, tvingad att använda sitt skarpa luktsinne för att jaga drakarnas magi. Huvudperson nummer två är Rivelin, en surmulen alv med ett våldsamt förflutet. Deras bakgrundshistoria pytsas ut i lagom doser genom hela historien vilket gör att jag vill veta mer om dem och därför fortsätter läsa.

För att boken ska bli så där puttrande mysig får inte Hotet vara för stort. Det har författaren löst genom att den onda kungen nämns men hela tiden befinner sig på fysiskt avstånd. Men som i verkliga livet går det inte att undkomma ondskan även i den mest idylliska by.

Tekniskt sett är boken berättad för läsaren, man behöver inte tänka så mycket. Både genom berättarrösten och via dialogen får vi veta vad vi behöver. Bland bipersonerna finns de vanliga arketyperna, den visa kvinnan, den elaka grannen, den eftertänksamma vännen. Men vad gör det?! Att läsa en feelgoodbok är som att ta på sig favoritkoftan, i den finns inga obekvämligheter.
Eller ­— några obekvämligheter fanns det. Jag måste erkänna att de få sexscenerna kändes ganska obekväma. Rivelin börjar plötsligt ägna sig åt sk. praise kink (typ, var en duktig flicka och …) vilket jag inte är så förtjust i. Jag hoppade faktiskt över de paragraferna, de tillförde lite intimitet men inte mycket mer.

Boken är första delen i serien Falling for Fables och sammantaget blir Forged by Magic av Jenna Wolfhart en mysig romantasy som utan större åthävor snirklar sig in i hjärtat.

Maria, mars 2024

Betyg

3

Förlag

Egen utgivning

Utgivningsår

2023

ISBN

9781915537041

Författare

Jenna Wolfhart