Fur Factor / Big Bad Wolf

I del två av Christine Warrens serie om ett gäng tjejer i en klubb där de hjälper varandra att få leva ur sina vildaste fantasier träffar vi Missy Roper. En dagisfröken med en hemlig passion för välbyggda män, en smula dominanta och, sedan Regina träffade Dimitri i förra boken, med päls. I alla fall en gång i månaden.
Varje gång Missy ser Graham, Alfa över New York-klanen Silverbacks, blir hon knäsvag och vill helst smälta i en hög på golvet. Men hon är realistisk och vet att han överhuvudtaget inte lagt märke till henne. Inte ens när de var marskalk och tärna på Regina och Dimitris bröllop.

Graham är uttråkad. Uttråkad av att alltid se samma ansikten, ha sex med samma kvinnor, eller i alla fall samma typ av kvinnor. Han ser ut över havet av människor på festen och inser att han har haft sex med nästan alla kvinnor på festen, när hans blick fastnar på en kvinna han inte sett förut. Tills hon vänder sig om och han ser att det är Missy, Reginas vän. När Graham väl får en doft av henne är han fast. Han måste ha henne till varje pris.

Morgonen efter en het natt med Graham vaknar Missy och hennes dåliga självförtroende gör sig påmint. Hon gör sig redo för att smyga ut från Grahams lägenhet. Graham lyckas dock övertala henne att ge honom en helg för att visa att han är uppriktigt intresserad av henne. För nu är han säker. Missy är hans hona.

Fur Factor är snäppet bättre än första boken Fantasy Fix. Språket är bättre, storyn har mer tyngd och dialogen är roligare. Jag gillar att läsa om varulvar och deras komplicerade liv. I det här fallet är det en Gamma (en varg ganska långt ned på den sociala stegen) som utmanar Alfan, Graham. Men inte genom att slåss utan genom list.

Jag tycker Christine Warren har fångat Missy ganska bra med hennes dragning till Graham, hennes osäkerhet på hans motiv till varför han vill vara med henne och hennes inneboende styrka som glimtar fram ibland.
Man får inte veta lika mycket om hjälten som i många andra böcker men man får veta det viktigaste så det stör inte så mycket. Sen blir ju inte boken sämre av att sexscenerna var bättre än i första boken Fantasy Fix. Fur Factor har senare skrivits om av författaren och heter nu Big Bad Wolf (den versionen har jag inte läst).

Maria, november 2010