Twilight Phantasies

Efter att ha läst många hårda eller trashiga böcker var det en fröjd att läsa en mjuk, superromantisk vampyrbok.

I första delen av Maggie Shaynes serie Wings in the Night, Twilight Phantasies, träffar vi Tamara Day som alltid känt sig lite utanför, annorlunda. Varje natt drömmer hon samma mardröm och letar efter samme man, Eric. Varje morgon när hon vaknar har hon glömt bort hamns namn men känslan av att bara tillsammans med honom kan hon vara trygg kvarstår.
På senare tid har Tamara haft sömnproblem. En kväll när hon inte kan sova tar hon sina skridskor och ger sig ut i vintern till rinken. Hon förlorar sig i känslan av fart och rymd. När hennes fosterfar märker att hon är ute ensam blir han rasande och kommer efter henne.

Eric Marquand har förlikat sig med sit öde att aldrig få se solen igen. Han har ett ganska bra liv om än en smula enahanda. Det förändras när han hör en liten flickas rop på hjälp. Första gången Eric träffar Tamara är hon sex år och håller på att dö. I hemlighet räddar han livet på henne genom att ge henne sitt blod. Tamara är en Utvald (vampyr) och genom blodet formas ett starkt band mellan dem.
Eric var tvungen att lämna Tamara i många år men nu när hennes rop på hjälp är så starka inser han att han aldrig skulle ha lämnat henne och söker upp henne.

Historien om Eric och Tamara är rörande och romantisk. De är båda vänliga själar som vill varandra väl. De äventyr som Tamara utsätts för gör bara att deras band blir starkare.
Det är inte en djuplodande bok på något sätt, den är lättläst och språket flyter på som en lugn skogsbäck men det är just det som är det sköna. Inga större äventyr, inget rått våld (även det finns några rätt ruskiga scener), inga långa sexakter. Maggie Shayne har ett sätt att skriva som griper tag i mig ändå. Att läsa Maggie Shayne är lite som att sätta på sig gosigaste fleecetröjan och mysa i soffan.

Maria, oktober 2010