Hot Spell

En samling sexiga noveller av Emma Holly, Lora Leigh, Shiloh Walker och Meljean Brook.
Jag gillar novellsamlingar. Det ger mig en möjlighet att läsa något av en ny författare jag är nyfiken på utan att köpa en hel bok.
Hot Spell innehåller fyra noveller av lite blandad kvalitet.

The Countess´s Pleasure av Emma Holly
Det här är det första jag läst av Emma Holly men det gav definitivt mersmak! En mustig historia om en grevinna som levt i ett ofullbordat äktenskap och nu när maken är död söker råda bot på sin jungfrudom. Hon har kommit till Bhamjram, staden där allt är tillåtet och alla hemligheter stannar. Hon är där för att se en beryktad show. Det ryktas att mannen, eller demonen, bjuder på allt under sin show.
Det här är en helt underbar historia om att övervinna konventioner. Från bådas håll. Om misstro och förtröstan och att kärleken kan övervinna mycket.
En fantastisk miljöbeskrivning av staden Bhamjran som myllrar av dofter och färger. Känns väldigt likt den bild jag har av Indien under 1800-talet. Språket flyter på och jag hade gärna sett att novellen var en roman.

The Breed Next Door av Lora Leigh
Som ett hängivet fan av Lora Leighs serie om the Breeds var det för den här novellen jag köpte boken. Och den håller samma klass som vanligt. Novellen är rolig, spännande och sexig allt i en enda röra. Mötet mellan Tarek och Lyra går lite fortare än normalt även mötet mellan Tarek och Lyras familj går lite fort men så är det en kort novell också.

The Blood Kiss av Shiloh Walker
Jag har inte tidigare läst något av Shiloh Walker och jag tror inte jag kommer att jaga rätt på något mer. En ganska svag historia baserad på Shakespeares Romeo och Julia.
Vampyrer och varulvar är svurna fiender. Roman är kung över varulvarna och Julianna är dotter till vampyrernas ledare. Sen vet du ungefär vad som händer om du har läst/sett Romeo & Julia någon gång. En ganska ytlig historia.

Falling for Anthony av Mejlean Brook
Den längsta av de fyra novellerna och den mest komplicerade med elaka vampyrer (Nosferatu), snälla vampyrer, änglar, väktare (nästan som änglar) och människor. Den är baserad i den värld Meljean har skapat för sin Guardian-serie och man måste nog ha läst den första boken i den serien för att uppskatta Falling for Anthony till fullo. Men den var inte helt utan poänger och väl värd att läsa.

Maria, december 2009