Kiss of Crimson

Tess Culver är en veterinär som en kväll upptäcker en läderklädd, svårt skadad man i färd med att stjäla sjukvårdsmaterial från henne. Men hon blir brutalt varse att han inte är en vanlig man utan en Breed som behöver blod för att överleva. Han tar hennes blod men innan han hinner sudda bort minnena av honom, lyckas Tess söva honom med en bedövningsspruta. Innan han slocknar hinner han inse sitt misstag. På ena handen har Tess det ovanliga födelsemärke som visar att hon är en Breedmate, en av de ytterst få människor som kan få barn med Breeds och därför vördas av hans folk.

Dante har haft en riktig skitkväll. När han försökte döda en Rouge (en Breed som blivit galen av blodlust) fungerade inte hans vanliga vapen. Ett av hans fiender flyr och när Dante kommer till en återvändsgränd hör han hur en granat slängs mot honom. Han har inget val än att hoppa i vattnet där han slås medvetslös av tryckvågen och förs av strömmen till Tess Culvers praktik.
Kiss of Crimson är del två i Lara Adrians serie om the Breeds. I första boken Kiss of Midnight introduceras vi till en värld där Breeds (vampyrer) lever sida vid sida med oss vanliga människor. I del två utvecklar författaren världsbyggandet en aning. Vi får veta lite mer om Darkhaven, där civila Breeds bor. De Breeds böckerna handlar om tillhör en krigarklass.
Jag gillar både Tess och Dante. Båda har varit tvungna att lära sig leva i ett utanförskap i sina respektive omgivningar. Båda har våldsamma förflutna bakom sig. Att drabbad av total passion för någon kan jag förstå men det är lite svårköpt hur fort Tess och Dante inser att de inte kan leva utan varandra.
Dante ser till exempel till att han har tillträde till en exklusiv konstutställning där han vet att Tess kommer att vara och ger sig till känna. Det är en fantastisk scen som nog kommer att finnas kvar länge i mitt minne.

Lara Adrian introducerar även några nya karaktärer. En jag inte gav mycket alls för (Sterling Chase) och en jag tror kan ha potential (Elise) så det skall bli spännande att läsa fortsättningen på serien.
Jag höll på att säga ”som vanligt” när det gäller serier så är det många upprepningar. Läser man flera böcker efter varandra känns det lite trist men jag förstår också varför. Men lite variation på temat skulle uppskattas.

Maria,  juli 2010