Wizard twins del 1 och 2

Ibland får jag ett behov av att läsa lite mer trashiga noveller gärna med innehåll åt det erotiska hållet. När jag nu hittade två noveller av Lora Leigh (en av mina favoritförfattare med sin Breeds-serie) som dessutom var fantasyhistorier kunde jag inte motstå.
De är första och andra delen i en serie Lora Leigh kallar Wizard Twins. Jag recenserar dem tillsammans.

Sedan 1000 år har häxor och trollkarlar levt åtskilda. Allt sedan trollkarlarna glömde bort att den viktigaste ingrediensen i Föreningen mellan en häxa och trollkarls-tvillingar är kärleken och de började tvinga sig på häxorna. Då började också magin sakta men säkert försvinna från världen. Nu, för att stärka magin måste häxor och trollkarlar förena sig igen.

Första boken, Menage á Magick, är ganska förvirrande och man får inget direkt grepp vare sig om världen eller karaktärerna. Hjältinnan är livrädd för trollkarls-tvillingarna efter att ha vuxit upp med en barnflickas förvridna uppfattning om kärlek och sex. Men efter ett tag stiger magin i hjältinnan och hon kan inte motstå sina trollkarlar. De blir Förenade och lever lyckliga hädanefter.

Bok två, When Wizards Rule, är faktiskt aningens bättre. Den är längre och Lora Leigh beskriver världen mer utförligt. Nu får vi träffa söta griffinungar, enhörningar, elaka trollpackor och ett antal andra varelser. Huvudpersonerna är också mer utförligt beskrivna. Jag gillar tvillingarna Caise and Kai’el Sashtain men hjältinnan Melina… Ibland har jag lust att ruska om henne ordentligt. Trots sitt viktiga uppdrag och påstådda intelligens gör hon så dumma saker så man blir trött. Jag vet inte riktigt vad Lora Leigh tänkte när hon skapade Melina.
Båda böckerna innehåller ganska mycket sex mellan två män och en kvinna och bok två har dessutom en antydning till BDSM så ingen av böckerna är för de svaghjärtade. Nu har jag verkligen fått mitt trash-behov tillfredsställt för ett tag framöver.

Maria, oktober 2010